Instincte sociale, patimi si conflicte, remedii morale

Instincte sociale patimi si conflicte

lei 20.00

Category: .

Descriere Produs

„Profesorul Paulescu, (1869 – 1931) – care a trăit ca un mucenic şi a murit ca un sfânt, – înfăţişează în chipul cel mai expresiv pe învăţatul român, aşa cum îl fac cele mai bune tradiţii ale ţării noastre.

Cine l-ar fi văzut – discret, rece, tăcut – nu şi-ar fi dat seama de opera pe care acest om a lăsat-o în urma sa.  A trebuit ca moartea să dezlege pe prietenii cei mai apropiaţi, pe ucenicii cei mai credincioşi pentru ca revelaţia să se producă şi să se cunoască numărul şi însemnătatea descoperirilor lui.”

Aşa îşi începea Profesorul N. Iorga, în „Neamul Românesc”, articolul său de fond închinat Profesorului Paulescu, la moartea lui. Şi adăuga:

„Într-o vreme când faima precede munca şi valorile adevărate sunt respinse de obrăznicia care se îndeasă, viaţa şi moartea acestui om de merit sunt un îndemn şi o învăţătură pentru tineretul care trebuie să reziste gloriei repede făcute.”

Dar, dacă în ţara sa Profesorul Paulescu apărea necunoscut sau rău cunoscut, nu acelaşi lucru se petrecuse în străinătate, unde oameni de ştiinţă celebri şi-au dat seama de însuşirile sale excepţionale, încă din vremea când Paulescu era student al Facultăţii de Medicină de la Paris. 

Informații adiționale

Dimensiuni 13.5 x 19 cm
Autor

Dr. N. C. Paulescu

ISBN

973-8256-54-2, 978-973-8256-54-5

Pagini

527

Opinii

Nu există nici un comentariu, vrei să fii primul care comentează? Dacă da, atunci Click Aici!

Fii primul care comentează “Instincte sociale patimi si conflicte”