Hrana, otrava sau aliment

Hrana, otrava sau aliment. Retete de post

lei 20.00

Descriere Produs

Unul dintre marile daruri cu care ne-a înzestrat Dumnezeu pe noi, oamenii, este sănătatea, atât cea sufletească (minte, inimă, voinţă) cât şi cea trupească, de aceea se cuvine să fim chibzuiţi şi să o păstrăm cu grijă.

În alimentaţie, datoria principală pe care o avem este să ne hrănim sănătos, echilibrat și cumpătat. Viața creștină ne cheamă la un echilibru în toate, de aceea Sfânta Biserică luminată de Duhul Sfânt a rânduit perioade mai scurte şi mai lungi de post pe tot parcursul anului. Postul este prima poruncă care i s-a dat omului în Rai şi este ajutorul nostru cel mai preţios pentru a ne păstra în armonie cu legile vieţii.

Zeci de mii dintre îmbolnăvirile din zilele noastre sunt rodul lepădării postului şi dobândirii unor obiceiuri alimentare total dăunătoare sănătăţii. Şi, cum boala reprezintă o avertizare de la Dumnezeu, e nevoie să înţelegem necesitatea respectării postului.

Iar dacă mâncarea de post se prepară mai greu, mai ales din necunoașterea pregătirii sau din lipsă de experienţă în prepararea bucatelor de post, această carte vine în ajutorul gospodinelor cu o colecție variată de rețete. Astfel, se dau rețete de aperitive, salate, sosuri, aluaturi, plăcinte și preparate din mămăligă, preparate din paste făinoase, borșuri, ciorbe, supe, mâncăruri din legume ca fel principal, garnituri, preparate din pește, preparate pentru iarnă, și felurite deserturi.

Cartea cuprinde o colecţie de retete de post, fiind rodul unei îndelungate preocupări pentru hrana sănătoasă, binefăcătoare, care îi asigură organismului energia necesară, îl hrăneşte şi nu îi pune în pericol funcţionarea normală. Din carte nu lipsesc, totuşi, reţetele tradiţionale de post, considerate de nutriţioniştii de astăzi, nu întru totul sănătoase, deşi sunt foarte gustoase. Este la libera alegere a gospodinei să prepare ceea ce crede de cuviinţă pentru familia ei.

Pentru a ajuta cititorii să prevină apariţia unor boli provocate de o alimentaţie nesănătoasă, am introdus în carte, ca un semnal de alarmă, şi informaţii despre:

  • Lipsa micului dejun produce probleme de memorie, iritabilitate şi ameţeli! Masa de dimineaţă creşte metabolismul!
  • Consumul de margarină este periculos pentru organism!
  • Acroleina – otrava din uleiul prăjit!
  • Acrilamida – otrava din amidonul brunificat!
  • Aditivii prezenţi în produsele de panificaţie de pe piaţă ne îmbolnăvesc grav! (lista aditivilor)
  • Glutamatul monosodic este cel mai periculos aditiv alimentar!
  • Înlocuiţi zahărul sua reduceţi la minim cantitatea de zahăr folosită!

De asemenea, pentru un stil de viaţă sănătos, recomandăm:

  • Sfaturi eficiente pentru a opri răceala încă de la început.
  • Tratament eficient şi rapid contra arsurilor de gradul I-II.
  • Pentru tulburări digestive, dintre plantele medicinale: Ghinţura – măreşte pofta de mâncare, ajută digestia şi înlătură durerile de stomac într-un timp scurt, după câteva zile de administrare.

Informații adiționale

Dimensiuni 135 x 20 cm
Autor

Mihaela – Olguţa Lenţa

ISBN

978-973-8256-64-4

Pagini

440

Opinii

Nu există nici un comentariu, vrei să fii primul care comentează? Dacă da, atunci Click Aici!

Fii primul care comentează “Hrana, otrava sau aliment. Retete de post”