Hristos, Dumnezeul nostru, un necunoscut vol. 2

18.00 lei

Descriere

Cartea „Hristos, Dumnezeul nostru, un necunoscut” se tipăreşte cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Calinic Episcopul Argeşului.

Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa. Omul era partas unei fericiri desavarsite, fiind necontenit sub ascultarea lui Dumnezeu. Dumnezeu din inceput a dat omului libertate. Omul insa, de buna voie, a ales pacatul, s-a abatut din calea cea sfanta si prin voia lui libera s-a indepartat de la Dumnezeu.

Omul, dupa caderea in pacat, a suferit ca pedeapsa transformarea firii sale in rau. Aceasta inclinare a lui spre pacat a fost mostenita de intreaga omenire, ca urmasi ai Protoparintllor Adam si Eva.

Omul, pierzand sfintenia sa, a ramas cu nadejdea ca indreptandu-se va fi readus in Rai si isi va dobandi iarasi fericirea cea vesnica. Cu toate silintele lui, el nu numai ca nu s-a putut indrepta pe sine, ci treptat-treptat mergea spre mai rau si spre pierzare. Dumnezeu insa, din dragostea Sa parinteasca, S-a milostivit si a venit in ajutorul fapturii Sale cazute. Astfel prin Taina Sfantului Botez ne-am renascut a doua oara din apa si din Duhul Sfant. Deodata cu Botezul mai primim doua Taine: a Sfantului Mir, in care de 7 ori suntem pecetluiti cu darurile Sfantului Duh si mai primim si Sfanta Impartasanie, Taina unirii desavarsite cu Hristos.

Pe firea noastra cea veche, fire a lumii acestela – doar de cateva zile, – se altoieste ca pe un butuc o mladita noua, Hristos, Omul mai presus de fire, Omul mai presus de patimi. De la Botez si Mirungere incepe, si se face cu putinta, si viata noastra cea duhovniceasca.
Viata viitoare este o continuare a vietii pamantesti in lumea vesnica. Acolo se dezvolta mai departe si la infinit calitatile si dorintele pe care omul le incepe inca de pe pamant.

Parintele Arsenie Boca

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Hristos, Dumnezeul nostru, un necunoscut vol. 2”