Instincte sociale patimi si conflicte

20.00 lei

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

“Profesorul Paulescu, (1869 – 1931) – care a trăit ca un mucenic şi a murit ca un sfânt, – înfăţişează în chipul cel mai expresiv pe învăţatul român, aşa cum îl fac cele mai bune tradiţii ale ţării noastre.

Cine l-ar fi văzut – discret, rece, tăcut – nu şi-ar fi dat seama de opera pe care acest om a lăsat-o în urma sa.  A trebuit ca moartea să dezlege pe prietenii cei mai apropiaţi, pe ucenicii cei mai credincioşi pentru ca revelaţia să se producă şi să se cunoască numărul şi însemnătatea descoperirilor lui.”

Aşa îşi începea Profesorul N. Iorga, în “Neamul Românesc”, articolul său de fond închinat Profesorului Paulescu, la moartea lui. Şi adăuga:

“Într-o vreme când faima precede munca şi valorile adevărate sunt respinse de obrăznicia care se îndeasă, viaţa şi moartea acestui om de merit sunt un îndemn şi o învăţătură pentru tineretul care trebuie să reziste gloriei repede făcute.”

Dar, dacă în ţara sa Profesorul Paulescu apărea necunoscut sau rău cunoscut, nu acelaşi lucru se petrecuse în străinătate, unde oameni de ştiinţă celebri şi-au dat seama de însuşirile sale excepţionale, încă din vremea când Paulescu era student al Facultăţii de Medicină de la Paris. 

Informații suplimentare

Dimensiuni 13.5 × 19 cm
Autor

ISBN

,

Pagini

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Instincte sociale patimi si conflicte”