Reduceri!

Pilde şi povestiri pentru copii – vol. 1

12.00 lei 7.00 lei

Descriere

Tiparită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Calinic Episcopul Argeşului.

Prezenta colecţie de pile duhovniceşti are ca scop de a prezenta modele practice de trăire bineplăcută lui Dumnezeu, demne de urmat, care să ducă la dobândirea darurilor Duhului Sfânt, dar prezintă totodată şi exemple negative care subliniază ce nu trebuie să facem. Deci pildele caută să sădească în sufletele copiilor dorinţa de a trăi o viaţă curată înaintea lui Dumnezeu pentru a-şi mântui sufletele lor. Prin conţinutul lor, pot fi folosite atât ca lectură în viaţa de familie, cât şi în şcoli ca material ajutător la orele de religie şi nu numai.

Dacă din sutele de mii de copii sau părinţi care vor citi aceste scriere se vor întoarce la bunul Dumnezeu măcar zece, editorii dau slavă bunului Dumnezeu, întrucât un suflet curat înaintea Lui valorează mai mult decât toate bogăţiile acestei lumi. Suntem pe deplin mulţumiţi pentru că mai ales acum, deşi după 2000 de ani de creştinism, lupta pentru mântuire este din ce în ce mai grea şi trebuie să recunoaştem că părinţii necredincioşi, fiind goi sufleteşte, nu au ce semăna bun în sufletele copiilor care şi ei la rândul lor vor avea copii.

Cu îndemn spre fapte bune şi urări de mântuire, Editorii.

Fragment din carte:

Caii înţelepţi

Un grăjdar (cel care dă de mâncare animalelor) avea urâtul obicei de a bea mai multă băutură alcoolică decât îi era necesar pentru o viață cumpătată, echilibrată.

Într-o zi, după ce adăpase caii și-i aducea la grajd, stăpânul său îi zise:

– Să duci din nou caii la fântână, ca să mai bea apă.

Grăjdarul se uită mirat la stăpân, dar porunca fiind poruncă nu mai putea grăi niciun cuvânt. Și tot mormăind duse caii la fântână, dar se întoarse îndată înapoi.

– Au băut caii apă? îl întrebă stăpânul.

-Nicidecum stăpâne, răspunse grăjdarul. Tot omul știe că niciodată caii nu mai beau apă dacă sunt sătui.

– Te sfătuiesc ca de azi înainte să iei exemplu de la ei, adăugă stăpânul puțin apăsat și supărat, și să-ți aduci aminte că omul care bea mai mult decât poate duce, are mai puțină minte decât un animal. Astăzi caii ţi-au arătat că sunt mai înţelepţi decât tine.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pilde şi povestiri pentru copii – vol. 1”