Reduceri!

Pilde şi povestiri pentru copii – vol. 2

12.00 lei 7.00 lei

Descriere

Tiparită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Calinic Episcopul Argeşului.

Prezenta colecţie de pile duhovniceşti are ca scop de a prezenta modele practice de trăire bineplăcută lui Dumnezeu, demne de urmat, care să ducă la dobândirea darurilor Duhului Sfânt, dar prezintă totodată şi exemple negative care subliniază ce nu trebuie să facem. Deci pildele caută să sădească în sufletele copiilor dorinţa de a trăi o viaţă curată înaintea lui Dumnezeu pentru a-şi mântui sufletele lor. Prin conţinutul lor, pot fi folosite atât ca lectură în viaţa de familie, cât şi în şcoli ca material ajutător la orele de religie şi nu numai.

Dacă din sutele de mii de copii sau părinţi care vor citi aceste scriere se vor întoarce la bunul Dumnezeu măcar zece, editorii dau slavă bunului Dumnezeu, întrucât un suflet curat înaintea Lui valorează mai mult decât toate bogăţiile acestei lumi. Suntem pe deplin mulţumiţi pentru că mai ales acum, deşi după 2000 de ani de creştinism, lupta pentru mântuire este din ce în ce mai grea şi trebuie să recunoaştem că părinţii necredincioşi, fiind goi sufleteşte, nu au ce semăna bun în sufletele copiilor care şi ei la rândul lor vor avea copii.

Cu îndemn spre fapte bune şi urări de mântuire, Editorii.

Fragment din carte:

Ajutând pe alţii, te ajuţi pe tine

Într-o iarnă târzie, pe o zăpadă mare şi un ger aspru, când se întorcea peste munte de la un sălaş, un cioban fu cuprins de un somn greu. Deşi ştia că somnul îi aduce moarte la o astfel de vreme, totuşi, nemaiputând să şi-l biruie, se pregătea să se aşeze jos. Dar, aruncându-şi ochii într-o parte, văzu nu departe un om amorţit de frig.

– Trebuie să-l trezesc şi să-l duc în sat! – fu singurul gând al ciobanului.

Se apropie de cel căzut şi-l frecă cu zăpadă pe faţă, apoi, luându-l în spate, îl încălzi cu trupul său. Acest lucru avea să-i alunge şi lui somnul şi avea să-l trezească şi pe celălalt. Purtându-l aşa, o vreme, pe cărarea troienită ce cobora spre sat, în timpul mersului cei doi s-au încălzit unul pe altul.

Astfel, ajutând pe cel căzut, ciobanul şi-a salvat propria lui viaţă.

Undeva în sat, cu faţa la icoane, într-o casă se ruga o mamă bătrână pentru fiul ei, în timp ce în altă casă, o femeie cu patru copii cerea lui Dumnezeu să-l aducă acasă sănătos pe tatăl copiilor.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pilde şi povestiri pentru copii – vol. 2”