Reduceri!

Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi

20.00 lei 18.00 lei

Descriere

„În zilele acestea mai de pe urmă, când şi nouă ni se pare «că de acum vremea s-a scurtat», cercetând firea durerilor, am aflat desfrânarea încleştându-i pe oameni şi lucrându-le de zor dărâmarea în întindere şi adâncime. Iar, pe de alta parte, preoţii vremilor noastre n-au mai urmărit-o ca păcat şi, ca atare, să o măture afară din Taina lui Dumnezeu, adică din căsătoria creştina (şi nu numai). Aşa se face că: „lipsind preotului cunoştinţa legii şi bătrânului sfatul” (Iezechiel 7, 26), oamenii orbecăiesc în mulţimea neştiinţei şi a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieţii oameni, în care dorm liniştiţi somnul de primejdie, de bună credinţă precum că aceea nu-i păcat.”

Pr .Arsenie Boca, Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi.

Cartea „Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi” apare din dorinţa de a-i face conştienţi pe toţi tinerii, băieţi şi fete, care aleg calea căsătoriei, asupra marilor răspunderi pe care trebuie să şi le asume din momentul în care îşi încep viaţa sexuală. Biserica Ortodoxă a binecuvântat de la începuturile ei unirea dintre bărbat şi femeie, a aşezat-o sub ascultarea poruncilor dumnezeieşti ale Sfintei Scripturi şi a ridicat-o la rangul de Taină Sfântă, apărând-o astfel de atacurile viclene ale nevăzutului vrăjmaş al omului şi al lui Dumnezeu. Trăită ca Taină, căsătoria duce la unirea soţilor şi la formarea copiilor după placul lui Dumnezeu, spre bucuria şi pacea lor, şi spre binele societăţii în care se vor manifesta ca oameni maturi, şi totodată spre binele lor veşnic.

Şi pentru că este o datorie morală a creştinilor ortodocşi să se cunune religios şi să participe la Sfânta Taină a Cununiei, prin care primesc binecuvântarea dumnezeiască a unirii lor, am introdus în textul cărţii, la Adăugirile editorului, şi slujba acestei Sfinte Taine, pentru ca oricând vor vrea să-şi aducă aminte de făgăduinţele pe care le-au făcut în aceste momente solemne, să le poată citi şi reciti, făcându-se astfel împlinitori cu fapta a celor făgăduite şi a poruncilor dumnezeieşti.

Editorii

Informații suplimentare

Dimensiuni 20 × 13.5 cm
Autor

ISBN

Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi”