Editura Credinţa Strămoşească ia în permanență măsuri tehnice și organizatorice în vederea protejării datelor cu caracter personal încredințate, pe care le va administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate.

Cine suntem?

SC TEOLOGOS SRL (denumita in continuare Editura Credinţa Stramosească sau www.credinta-stramoseasca.ro) este o companie din Romania, avand sediul in Iaşi, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J22/1594/2011, cod 29068802 , email contact@credinta-stramoseasca.ro. www.credinta-stramoseasca.ro este un magazin online. Pentru a putea sa ne indeplinim acest scop, intram in contact cu vizitatorii nostri care doresc, la initiativa lor, sa realizeze comenzi. Ulterior prelucram datele in vederea livrarii comenzilor inregistrate pe site.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Potrivit GDPR, “date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. Nu exista o lista a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu impune statelor sa realizeze o astfel de lista, pentru simplul motiv ca o data poate deveni intr-un anumit context data cu caracter personal, iar in alt context sa fie pur si simplu o informatie fara valoare de data cu caracter personal. Iata cateva exemple de date cu caracter personal:
    • numele;
    • domiciliul sau resedinta cuiva;
    • adresa de e-mail;
    • numarul de buletin, pasaport sau carte de identitate;
    • date privind locatia (de exemplu, functia de date privind locatia disponibila pe un telefon mobil)
    • adresa IP;
    • un cookie ID;
    • un numar de inmatriculare al unei masini;

Ce date personale colectăm și în ce scop le colectăm?

Editura Credinţa Strămoşească colectează și prelucrează datele personale pentru următoarele scopuri :

– Crearea contului tău de client

Îți putem crea un cont de client pe www.credinta-stramoseasca.ro doar dacă ne oferi obligatoriu următoarele date personale, fie în procesul de solicitare de către tine a deschiderii unui cont de client nou, fie ca urmare a plasării unei comenzi, pentru prima dată, în magazinul online (iar noi, cu această ocazie, îți activăm un cont de client pentru a putea onora comanda ta):
  • nume, prenume, adresa, e-mail și număr de telefon.

– Efectuarea de cumpărături în www.credinta-stramoseasca.ro

Poți efectua cumpărături doar dacă ai activat un cont de client, plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă. Poți efectua cumpărăturile pe www.credinta-stramoseasca.ro, prin email la contact@credinta-stramoseasca.ro sau prin telefon, după ce accepți în prealabil Termenii și Condițiile magazinului online. De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:
  • nume și prenume, e-mail, adresă de livrare/facturare, număr de telefon.
Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele au fost expediate către tine, vom prelucra:
  • numărul de telefon și după caz adresa de e-mail, pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

– Livrarea produselor către tine

Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin curier sau prin Poşta Română, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:
  • nume, prenume, adresa de livrare, telefon, valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).

– Asistenţă şi suport clienţi

Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la contul tău de client / comenzile pe care le lansezi în www.credinta-strămoşească.ro, te vom identifica prin confirmarea:
  • numelui și prenumelui, adresei de e-mail și numărului tău de telefon, ID-ul comenzii.

– Date pe care le colectăm automat

Atunci când vizitezi www.credinta-strămoşească.ro şi te autentifici în contul de client, mai colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine, informații cu care te putem identifica online („identificatori online”):
  • Adresa IP;
  • Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului;
  • Date de protocol HHTP/HTTPS;
  • Durata vizitei/ activității tale pe www.credinta-strămoşească.ro;
  • Locația generală a dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul www.credinţa-strămoşească.ro.
[Te rugăm să reții că majoritatea dispozitivelor îți oferă opțiunea de a dezactiva serviciile de geo-localizare chiar din setările dispozitivului respectiv] [„Cookie-uri” – fișiere pe care un server le trimite dispozitivului tău, plasate pe site-ul www.credinta-strămoşească.ro. Scopul și modul în care prelucrăm cookie-uri sunt detaliate mai jos].

Politică de cookie-uri

Ce este un “cookie”?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și ca „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau pur și simplu „cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet „pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard-drive-ul utilizatorului). Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserver-ul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserver-ului respectiv. Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Există 2 categorii mari de cookie-uri:
  • Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).
  • Cookieuri persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de „third party cookies” (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune („session cookies”) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, iar unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website („cookie-uri permanente”). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului. Cookie-urile colectate de www.credinta-stramoşeasccă.ro sunt cookie-uri de sesiune pentru autentificare pe site, pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor și reținerea preferințelor lor, pentru procesarea comenzilor online, pentru îmbunătățirea experienței de navigare pe site și pe canalele noastre online, pentru conținut personalizat, precum și pentru a măsura traficul atât pe site, cât și pe canalele sociale. Aceste cookie-uri sunt temporare și nu colectează datele navigatorilor.

Ce presupune acceptul sau refuzul utilizării cookie-urilor pe acest site?

  • Accept – instalarea tuturor cookie-urilor folosite de acest site.
  • Refuz – instalarea cookie-urilor funcționale și a celor analitice.

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.

Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile

În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă, iar computerul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea în Site este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare.

În cazul în care computerul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe Pagina de Internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

Cum pot fi oprite cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face Pagina de Internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.

De asemenea, utilizatorii au posibilitatea să dezactiveze fișierele cookie (cu excepția celor strict necesare pentru funcționarea Paginii de Internet) prin intermediul serviciului OneTrust astfel:

  1. prin accesarea opțiunii „Configurare cookies” inclusă în bannerul prin care este semnalată utilizarea fișierelor cookie, afișat la prima accesare a Paginii de Internet;
  2. prin accesarea opțiunii „Configurare cookies” disponibilă în josul Paginii de Internet.

Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Transmiterea datelor către autorități și instituţii publice sau organe judiciare

Putem transmite unele din datele tale personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spălării banilor; depunerea declarațiilor, situațiilor financiare la autoritățile fiscale etc.), sau putem transmite aceste date către instanțele judiciare atunci când ne apărăm în justiție, sau în fața altor autorități publice.

Durata reținerii datelor dumneavoastră cu caracter personal

Stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal se va face, în funcție de scopul prelucrării datelor, pentru perioada necesară prelucrării sau până la momentul la care dumneavoastră vă retrageți consimțământul, sau datele dumneavoastră nu mai sunt necesare în mod rezonabil în vederea scopurilor menționate mai sus.

Dezvăluirea datelor dumneavoastră cu caracter personal

Putem dezvălui datele dumneavoastră colaboratorilor noștri sau altor entități în contextul furnizării serviciilor Litera (cum ar fi: furnizori de servicii de transport, furnizori de servicii de telefonie, e-mail, etc.)

Transferul datelor în străinatate

La momentul redactării prezentei politici de confidențialitate, nu transferăm date cu caracter personal în țări din afara UE/EEA sau către organizații internaționale.

Cum asigurăm securitatea datelor tale?

Editura Credinţa Strămoşească asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Ce drepturi ai, ca utilizator al www.credinţa-strămoşească.ro?

Regulamentul recunoaste persoanelor vizate o serie de 8 drepturi importante (operatorul este cel obligat sa se asigure de respectarea lor):
  1. Dreptul la informare – art. 13 si 14 GDPR. Acesta le permite persoanelor vizate sa stie, chiar de la momentul la care se face colectarea modul in care se vor utiliza acele date, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi au persoanele in cauza cu privire la datele prelucrate etc.
  2. Dreptul de acces la date – art. 15 GDPR. Iti permite sa obtii, din partea noastra, o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la alte informatii utile.
  3. Dreptul la stergerea datelor – art. 17 GDPR. Iti permite sa obtii din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal te privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
  4. Dreptul la rectificarea datelor – art. 16 GDPR. Iti permite sa obtii de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc.
  5. Dreptul la restrictionarea datelor – art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. In unele situatii, intre momentul in care, spre exemplu, luam decizia de a sterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii) si stergerea efectiva a datelor, ne trimiti o cerere prin care te opune stergerii, motivand faptul ca ai nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Ca urmare a unei astfel de solicitari, vom “ingheta” datele oprind prelucrarea lor pentru o anumita perioada de timp.
  6. Dreptul la portabilitatea datelor – art. 20 GDPR. Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care le-ai furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra. Cu alte cuvinte, datele personale iti vor fi oferite, intr-un format structurat, pentru ca tu sa poti decide ca le descarci sau, dimpotriva, ca le trimiti unui alt operator.
  7. Dreptul la opozitie – art. 21 GDPR. Ai dreptul de a se opune, spre exemplu, prelucrarii datelor tale personale, atunci cand acestea sunt prelucrate in scop de marketing direct.
  8. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Credinţa-strămoşească.ro nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, te vom anunta si vom modifica prezenta nota de informare.
  9. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod posta/l 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.
Dacă doreşti să îţi exerciţi drepturile menționate mai sus, te rugăm să ne contactezi. Te rugam sa ai in vedere si urmatoarele: Perioada de timp: Vom incerca sa raspundem la solicitarea ta in termen de 30 de zile si putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, te vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta. Restrictionarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu-ti putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.
Schimbari in nota de informare
Ne rezervam dreptul, la discretia noastra, sa modificam practicile noastre de confidentialitate si sa actualizam si sa efectuam modificari la aceasta nota de informare in orice moment. Din acest motiv, te incurajam sa te intorci in permanenta la aceasta nota. Acest document este actual de la data care apare in partea de sus a documentului. Vom trata datele tale personale intr-o maniera compatibila cu notificarea de confidentialitate in baza carora au fost colectate, cu exceptia cazului in care avem consimtamantul tau sa le tratam diferit.